De Groene BSO is gedurende het jaar 51 weken geopend.

De periode dat u geen recht heeft op opvang is de jaarlijkse Kerstsluiting, de vrijdag van de Nijmeegse Vierdaagse week en nationale feestdagen.

U kunt een keuze maken uit vier verschillende overeenkomsten:

 1. 51 weken overeenkomst:
  Uw kind krijgt opvang gedurende het hele jaar op de contractueel vastgestelde dag(del)en.
 2. 48 weken overeenkomst:
  Uw kind krijgt opvang gedurende het hele jaar op de contractueel vastgestelde dagdelen, minus 3 weken vakantie. Als u voor een 48 weken contract kiest dan is de keuze voor de vakantie van 3 weken vrij.
 3. 40 weken overeenkomst:
  Uw kind krijgt opvang gedurende  40 schoolweken op de contractueel vastgestelde dagdelen.
 4. 11 weken overeenkomst:
  Uw kind krijgt opvang gedurende 11 vakantieweken per schooljaar op de contractueel vastgestelde dagen, met uitzondering van de jaarlijkse Kerstsluiting.  

Extra opvang of een dagje ruilen?
Incidentele (extra) opvang of incidenteel ruilen van dag, naast de vastgestelde dagdelen is mogelijk, mits de groepsgrootte en het leiding/kindratio dit toelaat.

Opvang tijdens studie(mid)dagen van school
Indien de school op een contractueel vastgestelde dag een studie(mid)dag in gepland heeft, waardoor kinderen (vroeger) vrij van school zijn, wordt de tijd dat uw kind(eren) aanwezig is/zijn als extra opvang in rekening gebracht naar gelang het uurtarief (€6,81). De Groene BSO is altijd geopend op dergelijke dagen en vangt uw kind dan ook van harte op!

Er zijn enkele regels gebonden aan een plaatsing:

 • Kinderen bezoeken basisschool de Lanteerne, de Zonnewende of Michiel de Ruyter;
 • Broertjes en zusjes hebben voorrang;
 • Kinderen die doorstromen van Kinderopvang Ikke hebben voorrang;
 • Er is een minimale afname van één dag tijdens schoolweken óf  twee dagen tijdens vakantieweken;
 • Eén dag kunt u afnemen wanneer hiervoor ruimte is qua bezetting van kinderen;
 • Flexibele opvang is niet mogelijk;
 • Structurele flexibele opvang is wél mogelijk, wanneer hier ruimte voor is qua bezetting van kinderen;
 • Minimale afname van één dag per week.

Het werken volgens de Reggio Emilia methode en het realiseren van een goede, veilige relatie met medewerkers, zich thuis en veilig voelen in de opvangsituatie ligt hieraan ten grondslag.

Bij De Beuken en Het Bos werken we met een wachtlijst. Momenteel zijn de dinsdag en donderdag op beide locaties volzet en bestaat er een wachtlijst. Voor de maandag, woensdag en vrijdag zijn nog plaatsen vrij. Neem contact op met Bob Maassen via het contactformulier of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie over de plaatsingsmogelijkheden.

Indien uw kind geplaatst is op de wachtlijst, ontvangt u uiterlijk:

 • 6 maanden voor startdatum meer duidelijkheid over plaats op de wachtlijst
 • 3 maanden voor startdatum meer definitieve informatie over plaatsing 

Een volledig inschrijfformulier kunt u opvragen bij Bob Maassen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wanneer deze geretourneerd is, is de inschrijving voltooid en wordt uw kind op de (wacht)lijst geplaatst.

U kunt uw kind ook digitaal aanmelden via dit online aanmeldingsformulier. Let op: Dit is geen volledige en voltooide inschrijving. Na het invullen van het online inschrijfformulier, wordt er met u contact opgenomen over de plaatsingsmogelijkheden.

Een kijkje nemen          

Vanzelfsprekend is het mogelijk, voordat u uw kind aanmeldt of inschrijft, een kijkje te komen nemen bij onze verschillende locaties. Hiervoor kunt u contact opnemen met Kasper Steenhorst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij verzorgt de rondleidingen bij onze verschillende locaties, waarbij u zowel kennis kunt maken met de ruimte als met de medewerkers.

Wenperiode

Wij bieden de mogelijkheid om uw kind(eren) van tevoren twee keer kosteloos te laten wennen. Bij voorkeur gebeurt dit op een dag dat er opvang nodig is, zodat uw kind direct de groep en medewerkers leert kennen. Tevens streven wij er naar dat u er bij de eerste dag op school bij bent of bereikbaar bent, zodat u weet hoe het ophalen van school in zijn werk gaat.

De Groene BSO is geopend vanaf het moment dat de school uit is tot 18:00u. Voor De Lanteerne betekent dit vanaf 14:15u en voor zowel Michiel de Ruyter als De Zonnewende is dit vanaf 14:00u. Op woensdag zijn we geopend om 12:15u, daar De Lanteerne dan uit is. Tevens is het mogelijk voorschoolse of verlengde opvang af te nemen. Vraag naar de mogelijkheden bij Bob Maassen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schoolvakanties en studiedagen
Tijdens schoolvakanties en studiedagen is De Groene BSO geopend van 8:00u tot 18:00u. Voorafgaand aan de vakantie wordt u door de coördinator op de hoogte gebracht van het programma. In verband met geplande activiteiten en uitjes, kunt u uw kind tot 9:30u naar de BSO brengen. Wanneer er een uitje gepland is, vindt deze veelal plaats tussen 11:00u en 16:00u.


De Groene BSO is gesloten op de volgende dagen:

 • Pasen: Tweede Paasdag - Maandag 2 april
 • Koningsdag - Vrijdag 27 april
 • Hemelvaartsdag - Donderdag 10 mei
 • Pinksteren: Tweede pinksterdag - Maandag 21 mei
 • Vierdaagse intocht: Vrijdag 20 juli
 • Kerst: Maandag 25 en dinsdag 26 december (exacte Kerstsluiting volgt z.s.m.)
 • Oudjaarsdag: Maandag 31 december